Cum am ajuns sa il iubesc (rock-ul)

Parcul Carol obisnuia sa fie parcul meu preferat (de alergare si nu numai). Sentimentul de libertate, placere si satisfactie pe care il simteam cand paseam acolo ma cuprindea cu totul si simteam bucuria vietii curgand prin mine atunci cand imi puneam castile sa ascult muzica si alergam.

Multe apusuri de soare am vazut acolo si de multe ori am meditat in cele mai frumoase locuri din parc. Ma simteam ca si cum cineva mi-ar fi zis bland “Uite, Silvia, ia locul asta si fa ce doresti in el”, iar eu ma scufundam in peisajele care ma inconjurau. Unul dintre cele mai pure momente este acela in care stai singur, fara ganduri, si admiri. In timp ce alergi sau te plimbi…

Pe treptele parcului, alergand, am experimentat pentru prima oara muzica rock – un playlist facut din Top 1000 Best Rock Songs of All Time. Am fost impresionata. Bineinteles, classic rock anii 60-70-80-90. Defapt, stai putin, atunci reiesise (pentru totdeauna) la suprafata pasiunea pentru el pentru ca defapt totul a inceput cu Joe Cocker.

Eram atat de entuziasmata de muzica lui incat ii puneam si familiei sa asculte – si eram destul de mandra (in secret) cu gusturile mele muzicale. Timp de cateva luni, am ascultat numai Joe Cocker, toata discografia, pana cand mi-am dat seama ca m-a cuprins un soi de sentiment…blue, si am facut o pauza. Apropo, Catfish este fantastic…

Am mai interactionat, tangetial, cu muzica altor trupe si artisti rock: Kings of Leon, Roy Buchanan si Queen. Queen am ascultat pentru prima data la primul meu loc de munca – era pusa muzica in magazinul de decoratiuni interioare si cultura mesei. Love of my life…Experienta de ascultare a acestei piese a fost de poveste…nu era nimeni in magazin si eram inconjurata de obiecte frumoase. Era o atmosfera aparte.

Si, revenind la Carol, alergand pe treptele parcului am experimentat pentru prima data Led Zeppelin, Pink Floyd, Eric Clapton, Jimi Hendrix etc. Era fantastic sa ascult muzica atat de buna ; ma simteam luata pe sus si purtata. Apoi, usor usor am inceput sa ascult si blues: John Lee Hooker, B.B. King, Muddy Waters, Beth Hart.

Asa a inceput totul…

Photo credit: www.pexels.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: