Infuzie de Queen

In trecut gaseam explorarea muzicala anevoioasa si nu-mi placea sa fac un scop din a descoperi muzica noua pentru mine. Prin urmare, strategia mea era sa ascult numai piesele trupei care imi placea foarte mult, la fel cum a fost, de altfel, si cu Joe Cocker. Asadar, am avut un (alt) an in care am ascultat numai o trupa: Queen.

La inceput stiam foarte putine despre trupa si « tot » ceea ce aveam era bucuria experientei de a asculta. Nici acum nu stiu foarte de multe despre ea, insa am pastrat esenta si ma bucur foarte mult de ea.

Imi placea (si imi place in continuare) sa citesc despre istoria trupei, membri, povestea si inregistrarea pieselor, fara a face un scop din asta. Mai intram pe site-ul azquotes.com si citeam ce au zis de-a lungul timpului solistii. Am aflat multe lucruri si cei mai multi m-au inspirat mult. Privind in urma, asta s-a dovedit a fi o mare infuzie de cultura si inspiratie si ar fi fost mai bine sa fi fost mai echilibrata. Ca si acum, imi placea sa povestesc despre muzica in general, doar ca nu aveam cui povesti. Nici acum nu am, insa s-au strans asa de multe amintiri si senzatii, incat am pornit acest blog.

La vremea respectiva, facusem o adevarata pasiune din « Somebody to love », versiunea originala si cover-ul lui Rachel Potter. Cantam, dansam si gesticulam prin casa plina de energia pe care mi-o dadea muzica. Tin minte ca inainte de una dintre intalnirile de la inceput cu cel care mi-a devenit logodnic, ma uitasem la tot concertul de pe Wembley Stadium al trupei Queen. Ma imbracat linistita, ascultam muzica, ma uitam la videoclip…a fost un ritual in care m-am simtit foarte eu insami.

Am vazut la un moment dat, pe biroul unui manager, un calendar cu mai multi cantareti, printre care si Freddie Mercury si, cum aproape trecuse anul 2016, am pus mana pe el. L-am tinut vreo 2 ani in biblioteca, timp in care pasiunea pentru Queen a scazut (aveam sa descopar viitoarea trupa preferata). Intr-un final am renuntat la el si nu regret. Imbratisez cu totul aceasta intreaga amintire si imi este foarte draga. E multa iubire in ea.

A scazut pasiunea pentru Queen, insa daca m-as nimeri intr-un restaurant in care este pusa muzica lor, as savura-o cu toata inima si m-as bucura de timpul petrecut acolo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: