Imi place (si) toamna

Fiecare anotimp are frumusetea lui. Cand scriu aceste randuri, ma aflu la socrii mei la tara. Un loc foarte frumos in care ma simt tare bine. Ma uit pe fereastra si vad cum merii care acum cateva luni erau plini de viata si de fructe care abia asteptau sa fie culese, au incepu sa se ingalbeneasca, iar un vant rece si puternic sufla frunzele una cate una.

In copilarie, toamna nu imi dadea o stare buna. Exista mai degraba o angoasa, unde oare copilarind o perioada la bunici la tara, toamna era asociata cerului plumburiu, frunzelor ruginite si glugilor de porumb uscat. Vantul imprastia peste tot maruntaiele de frunze si te alunga in casa, la caldura.

In mod obiectiv, am fi tentati sa spunem ca vremea racoroasa ne face sa ne simtim in mod invariabil melancolici sau tristi, insa eu cred ca aici intervine propria noastra perceptie. Da, nu mai este cald afara, iar soarele este mai scump la vedere, dar in acelasi timp, intr-o zi mohorata, pot sa-mi reiau locul langa geam si sa citesc o carte, sa beau vin fiert seara si sa pictez.

Sunt anumite activitati pe care nu -ti vine sa le faci in anumite anotimpuri, dar care sunt ideale pentru altele. Sa selectezi poze si sa scrii amintiri nu prea iti vine sa faci vara, cand razele soarelui te imbie sa stai afara de dimineata, pana seara tarziu, cand apar stelele – si-ti vine sa ramai tot afara sa admiri frumusetea noptii. In schimb iarna, cand activitatile in aer liber se imputineaza, poti sa te ocupi de organizarea amintirilor tale. Ca sa nu mai spun ca ciocolata calda nu prea iti vine sa bei vara 😀 , si nici vin fiert :D, so… fiecare anotimp are avantajele sale.

Si inca ceva, anotimpurile reci, friguroase si umede chiar devin neplacute pentru oricine daca lipsesc incaltamintea si hainele corespunzatoare. Cui ii place toamna cand ii este frig ? In schimb, avand o pereche calduroasa de botine confortabile si o geaca colorata, ne vine mult mai usor sa iesim afara si sa ne bucuram de vreme si de ele.

Image credit: Photo by Kadri Vosumae from Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: