De ce nu (mai) am Facebook

Acum 6 luni, in urma unui eveniment nefericit, am decis sa nu mai intru pe Facebook pentru ca nu ma ajuta, ci dimpotriva. Asa ca am dezinstalat aplicatia de pe telefon. Ulterior, am adaugat Facebook si Whatsapp la lista de site-uri blocate pe laptopul de serviciu, in asa fel incat sa nu mai pot intra compulsiv. Foarte rar mai intru, cateodata nici macar cand am nevoie practic de ceva. Si ma simt bine.

Acum cand ma uit pe aceasta retea de socializare, imi dau seama ca deja ma plictiseste. A da scroll mi se pare pasiv, iar daca inainte mai tineam contul deschis pentru cateva pagini de antrenori fitness pe care le urmaream, acum am vazut ca pot foarte bine sa stau si fara ele. Si imi umplu timpul cu altceva. Citesc, gatesc, scriu, ma ocup de casa, cateodata pictez. Si ma simt foarte bine. Am niste obiceiuri de viata simple si sanatoase, care imi dau o stare de bine si de relaxare. Alaturi de facebook, nici televizorul nu este deschis la noi. In vara urmaream competitiile sportive de pe Eurosport, tenis, jocurile olimpice, ciclism etc. Acum ca s-au mai rarit, a ramas inchis.

La fel am inchis si contul de Netflix si sper sa nu ii mai dam drumul :)) , desi avem cateva seriale foarte foarte simpatice pe care cred ca le vom urmari la un moment dat – The Kominski Method si Gracie and Frankie. Mai nou am ascultat un podcast, si poate voi mai asculta pe viitor 😀 .

Si toate acestea pentru ca vreau sa ma simt bine, vreau ca ce bag in interiorul meu sa fie bun, benefic. Si vreau sa am un somn odihnitor, pentru ca am vazut si ce inseamna sa nu dormi noaptea din cauza stresului. Slava Domnului ca au fost doar cateva seri per total, dar au fost suficiente!

Nu caut sa-mi umplu timpul cu orice pret, si in acelasi timp, nici nu sunt o persoana care vrea sa faca tot timpul ceva productiv. Ba dimpotriva, pot spune ca un pic lenesa sunt si uneori ma mobilizez mai greu pana sa fac ceva. Alteori mai usor 😀 . Dar ma simt bine.

Photo by Ivan Samkov from Pexels

Poza principala a fost luata de aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: