Nu ne pedepseste nimeni

Aceasta lume in care traim este uneori destul de dificila in asa fel incat sa nu ne judece nimeni pentru actiunile noastre. Acum cand meditez asupra acestui lucru imi vine greu a crede ca cineva “acolo sus” sta si priveste tot ce facem, judeca si contorizeaza. Poate asa facem noi oamenii. Este o lume si sunt niste vremuri dificile si complexe – nu stiu cand a fost diferit vreodata – in care in multe situatii traim pentru a supravietui.

Intuitia mea imi spune ca multi oameni traiesc in modul de supravietuire, si aici nu ma refer la supravietuire fizica, chiar daca sunt multe cazuri de acest gen. Ma refer la partea psihologica si sufleteasca a omului. Tot ceea ce cauzeaza stres emotional ne determina sa cautam modalitati fie de a supravietui adaptandu-ne (daca nu avem incotro pentru moment) fie de a parasi situatia. Mai sunt si situatii de unde nu avem unde fugi. Resursele emotionale nesare pentru a trece prin astfel de situatii sunt destul de solicitante incat sa realizam ca existenta este uneori dificila si tot ce incercam sa facem este sa ajungem la un echilibru in care sa ne fie bine, sa fim linistiti.

Si atunci, oare chiar exista cineva care condamna aceasta existenta in care de multe ori cauti sa supravietuiesti? Fiecare om gaseste propriile sale mecanisme de supravietuire, izvorate din propriul sau adevar, propria viziune despre viata si despre ce inseamna “bine”. Si atunci…?

Photo by EKATERINA BOLOVTSOVA from Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: