Us and Them – Concertul Roger Waters (partea 1/7)

Cand a venit Roger Waters in Romania, in 2013, cu ocazia unui nou turneu al The Wall, eu abia aflasem cine este, si de Pink Floyd. Stiam ca va avea concert la Bucuresti, insa stiam prea putine pentru a-mi da seama ce ocazia era aceasta. Prin urmare, nu am mers – logic. Sa nu uitam, eu abia aflasem de trupa in 2013.

Treptat, cum dragostea mea pentru Pink Floyd a crescut din ce in ce mai mult pe parcursul urmatorilor ani, mi-am dorit sa aflu mai multe despre ei. Asa am cumparat prima carte biografica, scrisa de tobosarul Nick Mason, Inside Out – O istorie personala a Pink Floyd. Apoi am cumparat inca una, si inca una… Si am ajuns si la momentul in care am regretat ca nu am fost la acel concert.

Acum il urmaream pe Roger Waters pe reteaua de socializare. Prin urmare, cand a anuntat un nou turneu, am strigat in sus de bucurie. Atat ca era in Mexic, dar ce conta? M-as fi dus pana acolo pentru asa ceva! Erau primele concerte dupa multi ani si cand am auzit am “innebunit”. Imi doream asa de mult sa am ocazia sa il vad in concert cat inca mai traieste (avea deja 73 de ani). Va dati seama cat de mare era pasiunea daca eu voiam sa merg singura pana in Mexic. Sotul meu, om cu capul pe umeri, a avut un cuvant bun de spus in aceasta privinta – slava Domnului. Am tot sperat, am tot sperat, dar intr-un final am renuntat la idee.

Am aflat la putin timp ca urmeaza sa concerteze si in SUA. Altceva. Ma gandeam deja la asta si imi doream sa merg. Intr-o seara, nu la mult timp dupa ce am aflat despre turneu, mergeam cu sotul meu la cumparaturi. Imi aduc aminte asa de bine noaptea aia. Cum am iesit din masina, mergeam pe alee spre intrare, vedeam copacii frumosi pe marginea drumului. I-am spus despre dorinta mea cu foarte foarte putine sperante de izbanda. Eram foarte sigura ca va zice nu, si am zis fara speranta si aproape naiv, pur, ca mi-as dori sa merg sa il vad. Si, spre imensa mea surprindere, sotul meu a zis “Mergem, micule”. Am sarit in sus de bucurie, am tipat. Nu-mi venea sa cred ca o sa mergem IMPREUNA in New York sa il vedem pe Roger Waters in concert (el voia sa vada oricum NY in viata asta, eu in schimb voiam sa il vad pe Roger in viata asta :)) ). Era absolut ireal. Si acum mi se pare la fel de fantastic ca am ajuns acolo pentru un concert. 

In perioada urmatoare ne-am cumparat biletele, in mai ne-am luat viza, prin iunie cazarea. Era fantastic. Pe 11 septembrie urma sa decolam spre State, prin Londra. Despre New York voi scrie separat de concertul Roger Waters, asa ca mai urmeaza postari despre ambele aventuri.

Image Source: https://cinent.com/cine/estrenos/5287-llega-us-and-them-de-roger-waters-a-cinepolis.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: