Cei care ne supun la cele mai grele condiții suntem noi

Am putea spune ca altii sunt de vina pentru ceea ce traim. Este usor si foarte tentant deopotriva. Realitatea este ca de multe ori suntem inconstienti (…pana la un anumit punct) si pur si simplu nu ne dam seama de cauza lucrurilor sau de modul in care participam la o situatie care ne face rau. Face parte din viata si din evolutie – ceea ce acum ni se pare evident, inainte il treceam cu vederea din inconstienta. Nimic de condamnat – este o experienta umana aceea de a nu sti.

Totusi, uneori vine in viata noastra in val de constientizare, un moment in care ne dam seama ca nu mai putem suporta o situatie. Si rare sunt situatiile in care o alta persoana nu este implicata. Ajungem sa ne dam seama ca decat sa mai suportam modul in care stau lucrurile, mai bine ne asumam riscul care vine odata cu asumarea responsabilitatii. Atunci cand totul devine insuportabil si curajul nostru creste si ne poate ajuta sa actionam in asa fel incat sa iesim la lumina. De ce? Pentru ca altfel, daca stim ca putem face ceva, dar nu facem, doar noi suntem aceia care ne supunem la cele mai grele conditii. Ceilalti sunt doar complici, nici macar vinovati. Este responsabilitatea noastra sa spunem “Nu”, sa iesim din situatii care ne fac rau.

Acum, la urma urmei, fiecare decide pentru el insusi. Iar pentru cei care ar vrea sa ajute – ca mine – reamintim ca nu poti sa ajuti pe nimeni care defapt nu vrea sa se ajute pe sine si veti ajunge sa recunoasteti acele persoane.

Photo credit: Photo by Marc Rafanell López on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: