Mihai I al Romaniei. Regele si tara

Desi stiam putine despre Regele Mihai I, moartea Majestatii Sale m-a emotionat foarte mult. Probabil deoarece atunci am vazut documentarii despre cine a fost si ce a facut. Atunci am realizat ce model a fost acesta si am inceput sa il admir. La scurt timp dupa moartea sa, am cumparat cartea Regele si Tara de Ivor Porter. Tot cu acea ocazie am aflat si de Regele Paul I al Greciei, o alta personalitate care m-a impresionat si despre care s-a scris cartea Pavlos No Ordinary King de Nikos Politis – o alta carte pe care mi-am dorit-o la un moment dat, dar care nu se mai gaseste. Exista totusi un documentar cu acelasi nume.

Revenind la Majestatea sa Regele Mihai I, am citit cartea la putin timp dupa moartea sa, insa pe cat de mult m-a emotionat personalitatea sa, pe atat de dificil mi-a fost sa incep sa citesc cartea deoarece empatizez foarte puternic uneori si simt emotiile foarte intens.

O biografie foarte frumos scrisa, cu o prezentare lineara a intamplarilor din viata Majestatii Sale. Personalitatea Regelui Mihai nu are cum sa nu te inspire si sa iti transmita un val de energie care sa persiste o lunga perioada de timp. Poate cel mai mult m-a impresionat verticalitatea de care a dat dovada pe parcursul vietii sale, alaturi de capacitatea de a-si spune adevarul, intr-un mod clar si curat pe deasupra.

Recomand cu mult drag aceasta carte.

Imagine preluata de pe LibrariileAlexandria.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: