3in1 – Lisabona (ziua 2)

A doua zi, tot una cu mult mult soare, am plecat de “acasa” si am pornit spre centrul orasului dorind sa luam micul dejun undeva afara. Am luat la noi niste covrigei integrali si niste iaurt de baut si am pornit in cautarea unui loc potrivit. Ne-am asezat pe marginea unui platou cu vedere de sus, am privit vederea spre rau si am vorbit. Apoi am plecat pe marginea raului pentru o baie de soare cum la sfarsit de noiembrie nu gaseai in Bucuresti 😀 .

Mergand prin oras, am zabovit intr-un parc iar apoi ne-am indreptat spre Pateis de Belem, originalele :D. Am stat la o coada destul de mare pentru a putea intra in cofetarie – ca sa aflam apoi ca acea coada era doar pentru a lua la pachet – intrucat este un loc foarte vizitat. Am aflat apoi ca daca serveai in local, nu trebuia sa stai la coada. Am servit acolo o cafea si cateva prajiturele faimoase iar apoi am mers mai departe.

Ca tot am spus de gustari delicioase, este o ocazie buna sa amintesc de castanele coapte pe care le gaseai la tot pasul. Mi-nu-na-te ❤ ! In drum spre Manastirea Jeronimos am cumparat o punguta pe care le-am mancat in parcul din fata ei. Am vizitat doar o parte a manastirii, apoi am trecut pe langa observatorul astronomic – pe care nu l-am vazut in interior 😀 pentru ca pana acum foarte putin timp nu vizitam muzee sau lucruri de genul. De asemenea, am trecut pe langa Monumentul Descoperirilor , am trecut pe langa port si ne-am indreptat spre Turnul Belem.

Noaptea se apropia asa ca ne-am indreptat spre centrul orasului de unde am luat funicularul care urca pe o straduta ingusta si foarte abruta pana sus de tot. A fost foarte distractiv. Apoi am sjuns pe un platou de unde se vedea o foarte mare parte din oras de jur imprejur si cautand pe cineva sa ne faca o poza, am dat peste o tipa romanca si familia sa. Am avut un dialog foarte placut cu ei apoi am mers mai departe incantati de toata experienta. La finalul zilei am ajuns inapoi in Piata Comertului, langa rau si probabil ca de acolo am luat metroul spre cazare 😀 . Am cumparat si o prajitura cu specific local pe care am mancat-o cu vinovatie :)) .

Era Lidl si in Lisabona si posibil ca in acea seara sa fi trecut pe acolo in fuga mare, foarte aproape de ora inchiderii, pentru a ne aproviziona pentru micul dejun :D. Chiar o aventura caracteristica noua!

Photo credit : Silvia Tanase

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: