Actiunea este aur

Acum cativa ani am intrat intr-un program intens de terapie. Simteam ca nu mai puteam suporta sa functionez asa cum o faceam pana atunci si am cautat pe cineva care sa ma ajute sa schimb modul in care gandesc, actionez, ma comport, in mod profund. Modul in care functiona mintea mea si tiparele sale imi daunau asa ca voiam sa le curat pentru a “obtine” doua lucruri: sa fiu prezenta si sa ma bucur de viata.

Dupa aproape un an de terapie in care am facut si am curatat destule, alaturi de terapeut si de grupul din care faceam parte am aflat cum putem simplifica foarte, foarte mult viata – pe scurt. Sigur, eu consider ca nu puteam sa o iau pe drumul cel scurt si sa aplic “solutia” fara sa dau la o parte ceea ce nu mai functiona pentru mine si cred ca anumite lucruri se fac intr-o anumita ordine, ordine fireasca data de modul in care ne simtim noi cu ea.

Pare cam trunchiat ce scriu acum aici pentru ca mentionez doar momente ici si colo din trecut, dar nici nu cred ca e nevoie sa intru foarte mult in detalii.

Revenind, dupa ce am dat la o parte ce nu mai functiona, am aflat si despre calea scurta, calea prin care putem mentine ce am castigat. Calea cea mai scurta prin care ne mentinem intr-o stare buna per total (pentru ca sunt si momente sporadice in care, fara motiv, nu ne simtim ok) este actiunea, activitatile, hobby-urile. Mintea umana ne poate crea numeroase dificultati si ne putem prinde in ea precum insectele in plasa de paianjen. Cateodata o problema reala chiar nu exista. Asadar, tineti mintea ocupata, dar nu intr-atat incat sa fugiti. Lasati si spatiu pentru a fi.

Photo by Cameron Venti on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: