Nu confunda bunul simt cu prietenia

Stăteam și meditam asupra unei chestiuni fata de care eram tare confuza acum câțiva ani. Dacă cineva este prietenos cu tine, oare asta înseamnă deja ca sunteți prieteni la catarama și poti trece peste niște lucruri de bun simt ?

În toată confuzia mea din trecut, nu puteam distinge aceasta limita. Mi s-a intamplat cu o colega de serviciu care era foarte prietenoasa cu mine, sa trec dincolo de aceasta limita și sa o abordez într-un mod care ar fi fost potrivit pentru cineva destul de apropiat. Dacă o persoana te apreciază și ii place compania ta, asta nu înseamnă ca ar fi ok sa te porți intr-un mod mult prea familiar cu ea, adică într-un fel sa te dai in bărci cu respectiva doar pentru ca exista o oarecare simpatie.

Fără sa-mi dau seama am facut acesta greșeală cu respectiva colega, pentru ca ani mai târziu sa-mi dau seama ca a fost nepotrivit. Ca sa exemplific mai bine, e ca și cum pana acum ai discuta subiecte obișnuite, nepersonale cu cineva, apoi ti se adreseaza cu aceeași familiaritate pe care o are cu cel mai bun prieten. Asta e … ciudat. Te face sa te simți dubios – cel putin pe mine.

Deci, ca o nota pentru mine – deși nu mai este cazul – nu confunda și încearcă sa o iei progresiv când vrei sa te împrietenești cu cineva. Nu vrei sa ajungi sa fuga oamenii de tine 🙃

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: