Primele picturi realizate dupa 16 ani

Acesta reprezinta revenirea mea la hobby-ul picturii dupa 16 ani. Cand eram copil imi placea foarte mult sa desenez si sa pictez, pasiunea a culminat in clasa a 7-a cand am avut o materie, un optional pentru desen (doar eu impreuna cu alti doi colegi). A urmat clasa a 8-a unde am mai pictat / desenat doar la orele de desen, dupa care o mare pauza (am urmat apoi studii in domeniul economic, unde nu mai faceam desen)

Le-am grupat pe acestea intrucat as vrea sa se poata vizualiza progresul.

Aceasta pictura este prima realizata dupa 16 ani, adica din scoala generala. Am realizat-o candva in martie sau aprilie 2020. Este realizata in tempera, pe o coala obisnuita de hartie intrucat nu aveam inca materiale mai calitative. Am pictat pe ce aveam acasa.
Povestea este ca intr-una dintre sedintele de la serviciu, unul dintre colegi avea camera video deschisa si am putut vedea in spatele sau un tablou foarte frumos (din Venetia am intuit eu). Mi-a placut atat de mult acel tablou, incat mi-am dorit cu ardoare sa il reproduc. Aptitudinile mele de desen, pictat, perspectiva etc. au scazut foarte mult in acesti ani in care nu am mai pus mana pe o pensula, insa acesta a fost inceputul.

A doua pictura, realizata tot cam atunci (primavara lui 2020) reprezinta Splaiul Unirii, cu vedere de la Timpuri Noi spre Mihai Bravu. Este realizata tot in tempera, pe hartie obisnuita A4.
Imi place foarte mult aceasta imagine a artarilor verzi care incununa soseaua libera. Pot observa deja mici imbunatatiri de perspectiva, de redare a elementelor in spatiu, profunzime.

Primavara 2020. Lucrare realizata in tempera pe hartie obisnuita A4. Reprezinta vederea unui lan de grau si de porumb de pe autostrada.
Se pot observa progrese in realizarea copacilor (tehnica s-a imbunatatit), insa la capitolul perspectiva lucrurile stau total diferit.

Acestea sunt primele picturi realizate in acuarela (pastile) pe bloc de desen de 160 gr. Aprilie 2020. Reprezinta vedere a satului Magura, Brasov.

Photo by Daian Gan from Pexels

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: