3in1 – Lisabona (ziua 3)

Daca primele doua zile au fost insorite, ziua a treia ne-a rezervat un cer innorat, vant si frig. Ce ne-am propus in aceasta zi a fost sa vedem Oceanariumul din oras, cel mai mare acvariu interior din Europa.

Am stat in jur de 4 ore inauntru vazand toate acvariile cu pesti, pisici de mare, rechini, pinguini, vidre, piranha, stele de mare,amfibieni, si facand foarte multe poze (peste 100). Tot atunci era expus si un acvariu care incerca sa aduca impreuna si sa armonizeze mai multe elemente diferite in acelasi loc, asemanator cu ceea ce ‘face’ natura. Este vorba despre Forests Underwater , un acvariu foarte mare in forma de U in care Takashi Amano a vrut sa reprezinte padurile tropicale. M-a impresionat acea expozitie.

Dupa aceasta lunga vizitare, am pornit spre Parcul Eduard VII. Pe drum ne-am luat o cafea de la metrou si ne-am mirat inca o data de amabilitatea ospatarului si de faptul ca ne-a servit cu bun simt si prietenie. Cand am ajuns in parc, tin minte si acum ca incepuse sa picure in timp ce ne plimbam, dar chiar si asa ne-am facut poze langa micile bazine de la Monumentul din 25 Aprilie. Tot atunci am vazut si Statuia Marchizului de Pombal.

Imi aduc si acum aminte ca la intoarcere din parc, am luat-o printre stradutele mai laturalnice, unde erau magazine alimentare micute (si ne-am luat fructe), magazine locale de pantofi si altele. Apoi am ajuns tot in cartierul Alfama. Am intentionat sa mergem sa vedem la interior Castelo de São Jorge, insa am ajuns prea tarziu si era inchis. Am dat un ocol, incercand de-asemenea sa gasim o toaleta. Am intrat la un moment dat intr-un bar care avea si prajituri si torturi in vitrina, insa bineinteles ca au fost prea scumpe ca sa luam una numai pentru a folosi toaleta :)). Asa ca am plecat.

Mergand spre casa, am trecut prin cartierul imigrantilor, arabi, indieni etc. Era intuneric si nu era nimeni pe strazile alea. La un moment dat am intrat intr-un magazin ca sa luam apa. Apoi tot coborand in directia casei noastre, am ajuns la un mic restaurant local indian. Erau cativa oameni pe strada. Omul care lucra in mica bucatarie a restaurantului s-a rugat indelung de noi sa intram sa luam ceva si intr-un final, sotul meu, de gura lui, a zis sa luam totusi ceva. A fost printre cele mai bune chestii pe care le-am mancat – niste chiftelute vegetale mari, incredibil de bune. Am fost pur si simplu dati pe spate de gustul lor.

Urmeaza ultima zi in Lisabona, mai precis in Sintra, in postul urmator, apoi doua zile in Porto ^_^.

Photo Credit: Silvia Tanase

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: