Tehnologie cu echilibru

Tehnologia are un potential atât de mare de a ajuta sa te pierzi in ea, sa uiți de tine, sa fugi de realitate, încât trebuie sa ai grija cum te folosești de ea și sa discerni in ce măsură contribuie la umanitatea ta.

Iar omul este in anumite privințe asa de firav, încât tehnologia poate ajunge sa il destabilizeze grav. Dacă ne gândim la nevoile emotionale cele mai de baza, nevoia de atingere, de afectiune, tehnologia nu are cum sa satisfaca real si sanatos acele nevoi. E nevoie de alti oameni. Si este normal sa fie asa. Este minunat tot ce iti ofera si e nevoie sa fim putin atenti la cum o folosim. Mie mi se pare ca cu cat avansam mai mult tehnologic, cu atat omul se simte mai alienat si mai instrainat de el insusi si de ceilalti, insa intotdeauna exista cale de intoarcere.

In ceea ce priveste tehnologia, personal m-am descotorosit de Facebook – inca am cont, dar intru o data pe saptamana doar ca sa-l mai accesez. Nu urmaresc niciun prieten, ci doar pagini. Ma simt foarte bine fara Facebook – nu-mi mai distrage ceva inutil atentia si pot sa-mi tin focusul pe mine. Televizorul nu il deschidem decat foarte rar, cand simt nevoia de ceva mai dinamic fata de citit, pictat, sport, sau cand sunt competitii sportive interesante (tenis, ciclism, gimnastica si altele). YouTube folosesc doar ca sa mai vad cate un totorial de pictura sau pentru antrenamente sportive. Whatsapp doar in scopuri practice – sa vorbesc cu prietenii si familia – fara grupuri :D. Si este tare bine. Nu mai este zgomotul ala permanent in preajma mea.

Cateodata simt nevoia de lucruri mai dinamice: sa vad un film la cinema, sa merg la cumparaturi, sa ma plimb prin mall chiar si pentru a cumpara o chestie foarte mica si ma simt bine cu acest echilibru.

Ramaneti zen ^_^.

Photo by Artem Beliaikin from Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: