Calatoria vietii

Stateam ieri si ma gandeam la drumul de la idee la materializarea ei, de la constituirea unui plan la realizarea lui. Norma sociala este ca suntem nefericiti fara ceea ce ne dorim, si, pe buna dreptate, avem momente in care tanjim dupa ceea ce ne dorim. Sigur, cred ca nu este sanatos pentru noi insine daca singurul sentiment dominant este cel de lipsa a ceea ce ne dorim deoarece inseamna ca inca nu am acceptat ca deocamdata inca nu il avem. Deocamdata nu il avem, insa va veni si momentul nostru. Cred ca acceptarea aduce multa usurare in interiorul nostru.

Revenind la ideea de la inceput, cred ca orice plan sau idee reprezinta o calatorie de la ‘a nu avea’ la ‘a avea’. De mult timp imi doresc sa reconstitui zilele din vacantele in afara tarii. Sa ma uit la poze si sa scriu din amintiri ce clipe am trait acolo. Cu timpul, le uitam si este pacat pentru ca acolo ne-am petrecut clipe superbe din viata. De ce sa nu le conservam? 🌞

Problema este ca este greu sa faci asta. O data pentru ca iti trebuie multa rabdare. In al doilea rand pentru ca iti trebuie chef ca in loc sa faci altceva care implica efort mai mic din punct de vedere energie si mental (sport, film, citit), sa alegi sa faci ceva care iti ia ceva timp si trebuie sa depui efort sa-ti amintesti, sa cauti obiectivele turistice pe langa care ai trecut (si care apar in poze)… Nu este usor.

Si totusi, atunci cand incepi sa faci, cumva lucrurile in interiorul nostru se pun in miscare si vine mai mult chef. Odata ce ai finalizat de scris amintirile dintr-o zi, vezi rezultatul efortului tau, ceea ce aduce un sentiment de multumire, de reusita, si se simte foarte bine. Si apoi continui sa scrii. Aparent functioneaza ca noile obiceiuri pe care incercam sa le adoptam.

Aceea este frumusetea calatoriei. Efortul pe care il depunem pentru ceva ce ne dorim cu adevarat. Pentru ca daca ne dorim cu adevarat, vom face ceva pentru asta (sigur, daca interiorul nostru functioneaza sanatos). Si bucuria apare pe parcursul calatoriei, in care incercam sa indeplinim ce ne dorim, nu doar la sfarsit, cand obtinem pentru ca atunci calatoria s-a incheiat. Scopul, atunci, devine calatoria, nu destinatia. Da, nu este usor de multe ori, dar nici nu trebuie sa ne chinuim in fel si chip (cu zeci de obiective sau un program zilnic satanic). Insa veti simti ce tare e cand mai faci un pas inainte ^_^.

Photo by suzukii xingfu from Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: