Roma – ziua 1

Roma a fost prima iesire alaturi de sotul meu in afara tarii. Eram impreuna cam de 6 luni cand am decis sa mergem intr-o vacanta si desi eu personal vedeam Roma ca fiind un oras romantic (aceasta era parerea pe care mi-am format-o in urma a ceea ce am auzit pana atunci despre el), am zis sa mergem sa o vedem, neavand deloc asteptari.

Biletele ne-au costat in 2015 cam 420 lei/persoana, iar orarul de zbor a fost incredibil, plecare la 6.30 intoarcere la 20.20 – niciodata nu am mai prins un orar de zbor atat de bun. Am plecat intr-o zi de miercuri si ne-am intors duminica – pentru a folosi eficient zilele de concediu pe care le aveam. Am stat intr-un Airbnb foarte dragut, undeva mai in sudul Romei, la statia de metrou Subaugusta. In oras am ajuns in jurul orei 9, si se vedea ca abia plouase putin, insa soarele stralucea pe cerul senin.

Odata iesiti din autobuz, din pacate am luat-o in directia opusa, si am mers vreo doua statii. Am facut drumul ala cam de 2-3 ori, trecand pe langa resturante cu pizza, paste si mancare internationala. Facandu-ni-se foame, am scos sendvisurile pe care le mai aveam la noi si am mancat pe strada. Imi aduc aminte si acum :)) . Intr-un final, ne-am dat seama incotro trebuie s-o apucam si in scurt timp am ajuns la cazare. Gazda noastra era Alessandro si avea un apartament la etajul 1. Primele minute au fost neplacute pentru ca avea un caine care a inceput sa latre de cum am batut la usa, iar mie fiindu-mi frica de caini, mi-a fost teama sa inaintez in apartament. Dupa ce am facut cunostinta, ne-am instalat in camera noastra, simpla si foarte draguta, cu balcon. Imi aduc aminte atat de bine perdelele acelea cu rosu si roz <3. Ne-am lasat bagajele si am pornit sa ne plimbam, fiind deja ora 11, iar noi in general am incercat sa profitam la maxim de timpul pe care il aveam.

Cum am iesit din bloc, vizavi am dat peste o cafenea locala, semiinchisa, micuta, de unde localnicii iti cumparau espresso. Ne-am luat si noi cafea de acolo si am pornit catre parcul Parco degli Acquedotti aflat in imediata apropiere. Pe drum admiram cladirile de cateva etaje, inconjurate de vegetatie si avand portocali si lamai pe balcoane 😂 . Pana sa ajungem in parc am gasit o pizzerie locala si pentru ca nu voiam sa pierdem oportunitatea, am intrat si am luat o pizza cu branza si dovlecei – mi-o aduc aminte atat de bine ❤. Dupa aceea, in parc, am mers de-a lungul apeductului Claudio aqueduct si am facut cateva poze. Atmosfera era asa placuta, calda, ideala pentru sport si plimbari.

Cum eram treziti de la ora 3, la ora pranzului eram deja foarte somnorosi asa ca am decis sa mergem spre casa ca sa dormim putin la pranz. Sa fi atipit vreo 15 minute cand Alessandro – mai mult ca sigur necreazand ca dormim – a inceput sa cante muzica de opera 😂 . Imi aduc si acum aminte de ofuscata eram si ziceam ca daca maine se repeta, o sa-i spun 😂.

In cea de-a doua parte a zilei ne-am plimbat tot prin zona. Am fost in Carrefour sa ne facem cumparaturile intrucat dimineata luam micul dejun acasa. Tin minte ca eram asa de atenti la celalalt sa nu zicem ceva aiurea 😂. Si ca nu gaseam un iaurt obisnuit, toate erau cu fructe, adica cu prea mult zahar pentru noi. Ne luam si ceva de rontait la noi intre mesele principale ca sa nu cumparam din centru niste prostii. Seara Mada si-a luat o cupa de inghetata de la gelateria din colt si si-a propus ca in fiecare zi sa manance cu o cupa in plus fata de ziua precedenta 😂. Si cred ca in acea seara si-a luat inghetata de cocos 😂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: