Doua tipuri de oameni

Ma uitam mai devreme la un videoclip al unui tanar care si-a amenajat interiorul unei autorulote si acum calatoreste in lume, vazand toate locurile frumoase de pe aceasta minunata planeta. Foarte frumoase imaginile si ce ne arata si abia astept sa pot face si eu asta. Cand m-am uitat la comentarii, primele cateva erau postari invidioase despre cum respectivul ne arata ce viata luxoasa si faina duce in autorulota lui, cand defapt, in spatele camerei de filmat, isi face nevoile intr-o galeata – ma scuzati pentru “imagine”. Nu am citit mai multe comentarii pentru ca mi-a fost de ajuns cat am simtit din energia lor urata, dar am meditat un pic asupra acestor oameni.

Din punctul de vedere al capacitatii de a sustine alte persoane, exista doua tipuri de oameni:

  • cei pozitivi, adica cei care te sustin, te incurajeaza si care se simt inspirati de ceea ce faci;
  • cei negativi, cei care te critica si te invidiaza pentru ceea ce faci.

Cei pozitivi se bucura pentru tine, iti lasa libertatea de a fi asa cum esti (si nu fac comentarii aiurea despre tine) si, in principiu, in preajma lor te simti bine si te incarci cu energie. Este minunat sa ai langa tine astfel de oameni si trebuie sa ii tinem aproape si sa ii pretuim. Ei se simt inspirati de ceea ce faci si se bucura pentru bucuria ta – un alt sentiment minunat intre doua persoane.

Cei negativi, pe langa faptul ca te critica si iti scot in evidenta “minusurile”, arunca asupra ta ce au in interiorul lor. Invidie…rautate… Cea mai potrivita atitudine in ceea ce ii priveste este sa ii ocolim. Sunt persoane care ne transmit vibe-ul lor neplacut si care ne trag in jos atat direct (prin descurajari), cat si indirect (prin faptul ca ajungem sa preluam inconstient energia lor). Stau si ma intreb oare care este rostul acest oameni in viata noastra, dar poate ca este o intrebare retorica…

Nu doresc sa scriu aici o disertatie, iar concluzia este foarte simpla.

Viata este scurta si e pacat sa o impartim cu oameni care nu pot vedea frumosul impreuna cu noi.

Photo by MARK ADRIANE on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: