Roma – ziua 4

Nu am putut sa-mi dau seama cum am ajuns in a patra zi in Piazza del Popolo – probabil coborand la statia de metrou Flaminio – insa cert este ca am stiu exact ce cautam. Ziua debuteaza in fata Muzeului Leonardo Da Vinci – pe care bineinteles ca nu l-am vazut – si a portii Porta del Popolo. O zi cam innorata si mai rece, insa ne-am continuat perindarea prin minunatul oras. De la cele doua obiective turistice am iesit in Piazza del Popolo unde am intrat in Biserica Santa Maria del Popolo apoi , in piata, am facut cateva poze panoramice cu expunere lunga (cred ca asa se numesc).

Odata pozati, am mers pe Via del Corso, doar una dintre strazile care au devenit pietonale ca urmare a pregatirilor pentru Maratona di Roma ce urma sa aiba loc in urmatoarea zi. Alte poze in mijlocul drumului 😀 si o tot tinem pe aceasta strada pana cand ajungem la Columna lui Marcus Aurelius. Cerul incepuse sa se limpezeasca, aerul sa se incalzeasca, asa ca mergea perfect cu o inghetata de la gelateria din Piazza Colonna unde se gaseste acest monument. La ora la care am ajuns noi acolo era aproape gol si tin minte ca am zabovit putin pe acolo.

Tot inainte pe Via del Corso si la un moment dat cotim la dreapta si trecem pe langa Templul lui Hadrian, mergem pe straduta tipic italiana, adorabila Via Delle Paste si pe undeva pe aici gasim la un vanzator ambulant diverse obiecte artizanale, printre care si o bicicleta facuta foarte priceput din sarma. Era vreo 20 euro si ni s-a parut prea mult pentru respectivul suvenir, asa ca am mers mai departe indreptandu-ne spre Pantheon.

Peste tot vedem masini micute in stilul VW Beetle si bineinteles frumoasele scutere Vespa. Tin minte ca eram la un moment dat intr-o zona mai retrasa, pe o straduta laturalnica, ne plimbam neatenti cand, de nicaieri, apare un domn pe o Vespa si franeaza brusc zicand nervos “This is a ROAD!” Fiti atenti! Erau peste tot <3.

Ajunsi la Pantheon, in Piazza della Rotonda, cerul deja era senin si frumos si erau multi turisti care misunau pe langa obeliscul din fata, Obelisco del Pantheon. Pantheonul ne-a impresionat foarte, foarte mult. Un templu vechi de 2000 de ani pastrat atat de bine incat ne-a permis si noua sa il admiram in toata splendoarea sa – ce norocosi suntem. Nu ne venea sa iesim din acesta si, dupa ce am facut un filmulet la interior si cateva poze afara, ne-am continuat drumul prin oras, mergand spre Piazza Navona.

In Piazza Navona, ne-am facut poze in fata Obelisco Agonale. Frumoasa piata era plina de turisti si peste tot vedea vanzatori ambulanti. Am intrat in Biserica Sant’Agnese in Agone si apoi am continuat sa ne plimbam pe stradutele inguste, trecand pe langa Direzione Nazionale Antimafia si ajungand intr-un final la capatul strazii Via dei Banchi Vecchi unde am admirat un Mini Cooper mai vechi <3.

Odata ajunsi in cartierul nostru, am mancat la pizzeria de la coltul blocului – in care din nu stiu ce motiv nu am intrat pana atunci. Tavile mari erau pline cu pizza in forma dreptunghiulara si toate tipurile aratau senzational. Doamna vanzatoare ne-a sugerat sa ne luam cate o feliuta subtire din mai multe feluri ca sa gustam mai multe si am fost de acord. Ne-am dat seama foarte repede ca puteam sa facem asa de la bun inceput si sa incercam multe sortimente :)), dar asa inveti, nu? Platoul nostru arata minunat si dupa ce l-am consumat am oprit langa, la gelaterie. Era a 4 seara in Roma si ar fi insemnat ca sotul meu sa ia 4 sau 5 cupe de ingghetata, dar si-a dat seama ca era mult prea mult si a ramas la acelasi numar de cupe precum a luat cu o seara inainte :)) .

Photo credit: Arhiva personala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: