Roma – ziua 5

A venit si ultima zi a vacantei noastre. Daca toata zilele de pana acum au beneficiat de vreme frumoasa si calda, iata ca aceasta a fost exact opusul. Dimineata cum ne-am trezit ploua si nu puteai face mare lucru. Ne-am strans bagajele si am luat micul dejun. Pentru ca aveam avionul abia seara la 20.30 si aveam o intreaga zi la dispozitie, am rugat gazda sa ne pastreze bagajele pe durata zilei si sa trecem sa le luam cand plecam spre aeroport 😀 .

Asa am avut trei sferturi de zi liber sa ne mai plimbam prin oras si sa “rezolvam” cateva treburi. In primul rand am mers pana la gara si de acolo am luat suveniruri pentru noi, familie si prieteni. Tin minte ca am cumparat niste brelocuri in forma de scutere Vespa. Le-am luat pentru niste prietene si niste veri – din pacate nu am luat si pentru mine. Erau foarte frumoase si reprezentative pentru Roma. Pentru mine am cumparat niste suporturi de pahare cu obiective turistice din Roma. Imi plac astfel de obiecte si pe astea mi le-am dorit mult; ramasesem cu gandul la ele. Am luat si nelipsitii magneti de frigider si am mancat undeva in oras ca deobicei. Tin minte si acum ca ploua si ne miscam repede de la o cladire la alta ca sa nu ne ploua prea tare.

Apoi micul si-a dat seama ca a gresit necumparand acea bicicleta facuta din sarma si ne-am intors in locul in care era respectivul artizan. Asta a insemnat ca am mers din nou pe Via del Corso, mergand spre Pantheon. Si asa am vazut de ce era inchisa – era in curs de desfasurare Maratonul din Roma. Erau in jur de 15 grade afara si ploua, iar alergatorii erau in sorturi subtiri de atletism si maieuri, uzi… I-am aplaudat si noi putin si i-am incurajat, apoi ne-am continuat drumul. Ajunsi in mica piata unde era ieri omul, am constatat ca era goala…Si cu parere de rau am plecat.

Nu mai tin minte ce am facut in restul dupa amiezei, in afara faptului ca am baut o cafea, iarpe la ora 6 am plecat spre aeroport. Cand avionul s-a inaltat deasupra orasului, acesta era deja pierdut in intuneric, doar luminile orasului mai fiind vizibile.

Ne-a placut foarte mult aceasta experienta – Roma este un oras superb si care acum ne trezeste amintiri foarte frumoase. L-am mai vizitat in alte doua randuri si voi scrie si despre acelea si cu siguranta il vom mai vizita <3.

Photo by Fineas Anton from Pexels: https://www.pexels.com/photo/photo-of-building-exterior-during-daytime-2993065/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: