Venetia – ziua 1

In luna martie a anului 2016 am decis sa vizitam Venetia. Era cu aproape doua saptamani mai devreme decat vizitasem anul trecut Roma, ceea ce insemna ca era un pic mai riscant cu vremea, insa nu a contat. Pe 9 martie am decolat spre minunatul oras plutitor si aveam sa petrecem 4 zile pline foarte dragute in atmosfera sa unica.

Cazarea am luat-o, ca deobicei, de pe Airbnb. Am avut noroc de un Bed&Breakfast simpatic, adica o camera cu baie proprie (singura din acel B&B) cu mic dejun. Gazda noastra, Giovanna, avea sa ne intampine odata ce ajungeam la “hotel”. Odata ce am aterizat pe aeroportul din Venetia, ne-am indreptat spre statia de tren si am fost surprinsa sa vad cat de la indemana era acest mijloc de transport, atat ca disponibilitate cat si din punct de vedere al costului.

Statia de tren unde am coborat era exact in fata cladirii unde stateam si atunci am constatat eu personal ca nu eram chiar in Venetia plutitoare, ci pe continent, si trebuia sa luam trenul de fiecare data pentru a ajunge inapoi la cazare. Nicio problema in afara de costul de transport suplimentar :)) . La cazare am fost intampinati de o chinezoaica, ne-a facut check-inul, iar noi am ramas in continuare pe pista ca “o vom cunoaste in alta zi pe Giovanna”. Asa ca am pornit sa descoperim orasul.

Intai am mers pe strada pe care locuiam noi pentru a manca ceva si dupa ce am vazut cateva variante, ne-am oprit la unul dintre localuri. Mancarea a fost buna, iar noi am plecat spre statia de tren pentru a merge spre insula. La masinaria automata care dadea bilete, cumva ne-am incurcat in calcule si optiuni si am pierdut cativa euro. Mai tarziu in zi aveam sa ne dam seama ca defapt si pe masa de mai devreme am platit mult mai mult decat era media in oras :)) . No bine…

Venetia are in jur de 6-7 cartiere si, ca de fiecare data, am decis sa ne plimbam si sa le vedem pe toate pe durata excursiei noastre. In prima zi am inceput cu cel mai la indemana, si anume Cannaregio. Uitandu-ma la pozele facute in vacanta, realizez ca este foarte dificil sau imposibil sa iti dai seama unde erai mai exact si ce obiective turistice vedeai. In primul rand pentru ca toate stradutele arata la fel, sunt canale inguste de navigatie peste tot, nu prea sunt magazine (ca sa ai puncte de reper) si nici nu se vad placutele cu numele strazilor. Prin urmare, nu pot reconstitui ca in Roma exact pe unde am fost, ci in cea mai mare parte doar sa astern aici amintirile si impresiile.

Desi zorii zilei trecusera, cerul a ramas tot innorat, iar vremea usor racoroasa. Ajungem cu trenul la capatul liniei situat pe insula, in Gara Veneția Santa Lucia. Fix in fata garii era statia de feribot. Luam de undeva o harta si mergem pe stradutele inguste si ajungem sa vedem Biserica San Nicola da Tolentino si Ponte dei Tolenti. Apoi am continuat sa ne ghidam dupa ce ii facea ochiului cu ochiul :D, pierzandu-ne in maruntaiele orasului, dar mentinand contact cu realitatea consultand periodic harta. La vremea respectiva inca nu aveam aplicatie de navigare in oras care sa poata fi folosita (la pret rezonabil) in roaming, asa ca am facut cum au facut oamenii dintotdeauna.

Vedem apoi Biserica San Barbara si Podul San Barbara unde au urmat multe poze :D, apoi iar strazi foarte inguste si frumoase si tin minte ca am fost impresionata cand am vazut ca primul nivel al cladirilor era deja scufundat … Traversam Ponte dell’Accademia (si la distanta se vede Bazilica Santa Maria della Salute din Veneția), ajungem la Campo Santo Stefano apoi la Biserica Santa Maria del Giglio, Biserica Biserica Sfântul Moise din Veneția.

Ajungem intr-un final si la Piata San Marco , unde facem multe poze, hranim toti porumbeii si pescarusii pe care ii intalnim si ne speriem de ei :)) (adica eu). Vedem si Coloanele sfinților Marcu și Teodor si intr-un final incheiem ziua cu niste felii delicioase de pizza.

Main photo by Frans Van Heerden: https://www.pexels.com/photo/brown-building-with-body-of-water-847366/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: