Venetia – ziua 2

Ziua a doua deja se arata promitatoare inca de dimineata cand soarele stralucea cu voiosie pe cer. Incepand plimbarea din alt cartier de data asta, am pornit cu multa energie la drum – de data asta luand in mod corect biletele de tren :)).

Dupa cum spuneam in articolul trecut, dificil de identificat traseul si obiectivele turistice, insa pot spune ca am intrat in toate bisericile care ne-au impresionat. Si nu am ratat nici piata locala pe langa care am trecut. Este o placere sa te plimbi printre toate fructele, legumele, carnea si pestele etalate pe galantare si ne-ar fi placut sa cumparam cate ceva daca nu aveam asa de mult de umblat. Si cum eram in Italia, unde gelateriile sunt peste tot, ne-am delectat si cu o inghetata. Chiar ma mir ca mi-am luat si eu pentru ca deobicei gust de la sotul meu :D.

Si daca gelateriile sunt peste tot, nu pot spune acelasi lucru si despre pizzerii. Vizitand deja Roma si fiind obisnuiti ca ele sa fie la toate colturile, ne asteptam sa le vedem si in Venetia, insa nu a fost asa. Abia le gaseai. Ce gaseai in schimb erau barurile locale in care cele mai populare erau sendvisurile si wrapurile.

Pentru ca in prima zi nu am vazut decat foarte putin din Cannaregio, in ziua a doua l-am luat la picior cum se cuvine, mergand pana in capatul nordic al insulei, pe Fondamenta S. Giobbe. Mi-au ramas tiparite asa de bine in memorie soneriile de la intrarile din cladiri, incat am facut si poze. Peste tot vedeam numai fete zambitoare in placutele cu butoane si tin minte ca la un moment dat mi-am facut curaj si am apasat, sunand la interfon la cineva :)) . M-am amuzat :D. N-am gasit noi un espresso foarte bun, dar o cafea am gasit si iata ca o vad si in poze. Am trecut pe Rio Terà S. Leonardo, Fondamenta della Maddalena, unde am vazut Biserica Santa Maria Maddalena.

Am gasit la un moment dat un panini care arata mai apetisant si am descis sa ne oprim pe niste trepte care coborau direct in rau si sa luam masa acolo 😀 . Imi aduc aminte foarte bine acel moment – a fost o conversatie foarte placuta intre mine si sotul meu. Dupa ce ne-am reincarcat bateriile, am pornit din nou la drum. Au urmat cateva poze foarte frumoase pe  Fondamenta Sant’Andrea, mai exact la numarul 4128 ❤ . Intr-o zi cu soare atat de frumos si de stralucitor, apa canalului capatase o culoare deosebita – si iar imi aduc aminte foarte bine momentele in care am facut acele poze. Apoi a urmat o scurta oprire la statia de gongole din fata Hotelului Ca’ Sagredo.

Am vizitat apoi Biserica Santi Giovanni e Paolo, am facut iar alte fotografii la canalele deasupra carora atarnau rufe puse la uscat, si apoi am ajuns in cartierul Castello, pe podul Ponte San Biasio delle Catene. Seara se apropia deja, noi eram cam obositi… dar se petrece un alt moment memorabil: pe strada Via Giuseppe Garibaldi intram intr-o cofetarie si ne luam o prajitura 😀 . Ne plimbam pe faleza, deja foarte obositi, insa reusim sa admiram apusul care se desfasura in fata noastra. Apoi ne intoarcem pe Ponte dell’Accademia, traversand Marele Canal.

Ne intoarcem pe Ponte dell’Accademia, traversand Marele Canal. Acum era deja intuneric si, nu stiu sigur 100% ca in aceasta zi s-a intamplat, insa ne-am ratacit si nu mai stiam sa ajungem la statia de tren. Am avut noroc cu un tanar pe care l-am intrebat in ce directie trebuie sa o luam si am mers impreuna cu el spre acolo. Cu aceasta ocazie am si aflat de la el ca zona in care eram noi cazati era un pic periculoasa din cauza chinezilor cu practici usor mafiote … Mda :D. Interactiunea a fost foarte placuta si ne-am bucurat ca am avut parte de ea – ne place sa avem astfel de interactiuni cu oamenii locali.

Photo credit: arhiva personala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: