Dor de copilarie ?

Ma uitam mai devreme pe o postare de pe Facebook intitulata “Dor de Copilarie” si m-a facut sa meditez putin asupra acestui subiect. Auzeam foarte multe persoane zicand ca le lipseste copilaria, ca le este dor de ea, ca ar da orice sa se intoarca inapoi si odata cu postarea aceasta m-am intrebat de ce. Este ca si cum ai avut ceva iar acum nu mai ai…deloc, si se simte neputinta si regretul acestui fapt. Da, intr-adevar, nu mai avem varsta copilariei, dar in rest eu personal consider ca avem orice altceva si, mai ales, puterea de a face lucrurile asa cum vrem noi.

Cred ca avem orice aveam si in copilarie adica bucuria, joaca, rasul, zambetul, speranta. Le avem pe toate in noi, chiar daca ele au fost acoperite de griji – le putem scoate la lumina si putem actiona pentru a inlatura grijile care ne apasa! Bucuria de a manca o inghetata si de a ne murdari la gura, joaca cu picioarele in apa sau in ploaie, rasul cu gura pana la urechi cand auzi o poveste amuzanta, speranta ca maine va fi mai bine. Avem puterea de a le scoate din nou din interiorul nostru si a le trai, insa e nevoie sa actionam corect pentru a ne adresa grijile care ne intuneca spiritul – adica sa luam decizii corecte, uneori care implica mult curaj. Si de cele mai multe ori, deciziile sunt simple (consecintele sunt uneori mai greu de acceptat, dar depinde ce primeaza).

Poate ne farmeca faptul ca atunci cand eram copii nu aveam griji, dar eu consider ca daca iei decizii in acord cu ce iti doresti si actionezi in asa fel incat sa-ti fie bine, poti in continuare sa duci o viata fara griji. Poate ca suna fantezist, dar cred cu tarie in creativitatea omului si capacitatea lui de a gasi solutii.

Da, in viata sunt lucruri asupra carora nu ai controlul, dar eu cred ca sunt foarte multe asupra carora ai, indiferent de circumstanta. Viata este un dans intre cunoscut si necunoscut, intre Ying si Yang, si a spus cineva bine ca a trai este o arta.

Perioada asta pe care o traiesc poate fi descrisa ca fiind dificila si stresanta si uneori asa o vedeam si o vad (desi sunt mai rare momentele si reusesc sa-mi gestionez emotiile bine). Dar in mijlocul acestei perioade, gasesc foarte multa bucurie. Am multe activitati care ma fac fericita si oameni alaturi de care petrec momente frumoase. Exact cum spune Viktor Frankl: ” Omului îi poate fi luat totul, dar nu şi ultima dintre libertăţile omeneşti: aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstante, de a-si alege propriul mod de a fi“…

Photo by Danny: https://www.pexels.com/photo/two-boys-taking-bath-outside-2903236/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: