Barcelona – ziua 1

In anul 2017 am avut doua vacante “mari si late”, Barcelona si New York. Una in mai, alta in septembrie. Biletele de avion le-am cumparat de prin februarie, cand Tarom a avut oferta la zborurile catre mai multe destinatii, iar noi, stiind ca urmeaza, le-am pandit si le-am inhatat rapid 😁, caci se vindeau foarte repede.

Eram foarte entuziasmati de aceasta destinatie si ne-am facut temele din timp, facand o lista cu obiectivele turistice principale. In Barcelona am ajuns undeva la miezul zilei, o zi superba de vara deja, caci era sfarsit de luna mai. Ne-am cazat in Airbnb-ul pe care l-am inchiriat si am pornit sa descoperim orasul. Era foaarte cald…spre norocul meu pentru ca eram in fusta, si spre nefericirea sotului meu care era in blugi lungi 😦 . Apartamentul in care stateam era situat in partea de nord a orasului, in apropierea parcului Guell, iar bulevardul pe care era situat avea artari de-a lungul sau. Din sufrageria acestuia se vedea parcul de distractii Tibidabo si Biserica Sacred Heart of Jesus. Noi ne-am concentrat asupra obiectivelor turistice accesibile in Barcelona si de aceea am decis sa nu mergem sa vedem parcul de distractii.

Dupa ce ne-am cazat, am pornit sa vizitam Parcul Guell, si pentru ca nu era o distanta foarte mare pana acolo, ca deobicei, am mers pe jos. Am avut putin de urcat pana am ajuns la Parc del Turó del Putxet, de pe platoul caruia am admirat orasul, apoi am mers catre Parc Guell, plin de turisti la acea ora. Am vazut Muzeul lui Gaudi, Casa del Guarda (o poartă de basm din 1903, proiectată de Antoni Gaudi, cu filme și fotografii legate de designurile lui) si figura de dragon în vârful scării, simbolul orasului Barcelona. Am mers apoi spre Sagrada Familia, careia i-am dat un ocol si ne-am plimbat prin parcul din fata ei, iar apoi ne-am retras in glorie, obositi bineinteles 😁, catre casa.

Photo by Enrico Perini from Pexels: https://www.pexels.com/photo/brown-painted-infrastructure-beside-trees-819764/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: