Barcelona – ziua 2

Ziua a doua din Barcelona ne-am inceput-o in Plaça de les Glòries Catalanes, unde am vazut Turnul Agbar. Tin minte si acum ca era o zi foarte calda, iar cand am ajuns la La Monumental, arena de coride care acum este folosita pentru concerte, deja cautam sa ne adapostim de caldura si de soarele puternic, neavand ochelari. Am dat un tur coridei, ne-am facut cateva poze, iar apoi am intrat in muzeul arenei si am aflat mai multe despre istoria acesteia si am admirat colectiile de imbracaminte ale fostilor toreadori.

Dupa aceste vizite, am mers catre Parc de la Ciutadella, iar in drum spre acesta am trecut pe sub Arcul de Triumf din Barcelona, ne-am plimbat pe promenada Passeig de Lluís Companys, trecand pe langa Curtea Superioara de Justitie a Cataloniei si ajungand in marele Parc de la Ciutadella. Aici am vazut Cascada del Parc de la Ciutadella si ne-am facut poze in fata ei, am vazut Mamut-ul si am continuat sa ne plimbam prin parc, trecand si prin fata Parlametului Cataloniei.

Din pacate, nu imi mai aduc aminte detaliile mici dintre aceste vizite, insa tin minte ca la un moment dat, in plimbarea noastra, mergand prin toate cartierele sigure prin care puteam merge, am ajuns si in cel al imigrantilor, unde erau foarte multe magazine micute cu produsele pe care ei le consumau in mod obisnuit. Multi dintre ei erau arabi, asa ca vedeai orezul basmati, vedeai tot felul de tipuri de fasole, inclusiv naut, tahini, si multe multe altele care iti rapeau ochii, si fructe bineinteles. Am fost asa de impresionati de acele magazine si am primit o doza asa de mare de inspiratie, incat am plecat din Barcelona cu dorinta de a gati tot felul de preparate sanatoase, salata etc. ❤ Super frumos acel sentiment de inspiratie primit in vacante 😍.

Unul dintre aspectele care ne-au placut enorm in Barcelona a fost transportul in comun si faptul ca oameni la costum mergeau la serviciu pe bicicleta. Ii admiram foarte mult, eram impresionati de ei si aspiram si noi la asta in orasul de bastina, desi Bucurestiul nu este la fel de frumos si de verde precum Barcelona 😕. Asa ca intre sinele de tramvai era iarba verde, iar vehiculul trecea pe sub bolta de artari imensi pe care ii intalneai aproape peste tot in acest oras. Colindand asa prin oras, am ajuns la Plaja Barceloneta, apoi am vazut portul. La noi dureaza putin pana gasim un loc unde sa luam masa, intrucat bugetul nostru de vacanta nu era foarte mare, si cautam un restaurant cu mancare buna, dar si preturi convenabile. Si am gasit intr-un final unul unde am servit o paella si o sangria minunata ❤ . Atunci m-am indragostit de aceasta bautura, si acum cand scriu aceste randuri imi zboara gandul la vacanta…

Odata ce ne-am incarcat bateriile cu acea minunata paella, am pornit din nou la drum, lasand in urma emblematicul Hotel W Barcelona si mergand catre oras. Si iar luand-o printre stradutele inguste, cu aer catalonez, care ne plac foarte mult, am mers spre Biserica Santa Maria del Mar, unde am facut cateva poze si apoi ne-am retras acasa.

Main photo by Adrian Dorobantu from Pexels: https://www.pexels.com/photo/people-on-park-passing-concrete-gate-2300595/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: