Barcelona – ziua 3

O alta zi din care nu imi mai amintesc mare lucru, in afara de principalele obiective turistice pe care ni le-am propus :)). Noroc cu pozele, nu? 😀

De data aceasta incepem “traseul” la statia de metrou Diagonal, de unde alegem sa mergem spre Casa Milá (La Pedrera), o cladire proiectată de Gaudí în stil art nouveau catalan, folosita acum pentru expoziții și concerte. Imi aduc aminte acea plimbare in zona de centru (aproape) a orasului. Bulevarul iti dadea un aer rasfatat, era verde si larg si simteai ca poti respira si relaxa. Merg mai departe pe bulevard, am ajuns la Casa Batlló si Casa Amatller. Despre toate obiectivele turistice pe care le-am vazut citisem in ghidul turistic al Barcelonei – pe care aveam sa il pierdem in ultima zi a excursiei noastre 😂. Bineinteles…nu mai tin minte ni-mic 😶.

Urmatorul obiectiv turistic a fost minunata piata La Boqueria. Deja stiti din articolele trecute ca ne plac foarte mult pietele si ne simtim ca in rai inconjurati de fructe si legume, deci si aici a fost wow pentru noi. Piata era animata de oameni care se duceau incolo si incoace, fructe, legume, seminte peste tot, fructe de mare. Ne-am luat si noi o portie de fructe proaspete la pahar si apoi ne-am continuat plimbarea pe faimoasa strada La Rambla. Si pentru ca venise ora mesei, am profitat de ocazie si am mancat la Burger King – pentru ca la momentul respectiv lantul de magazine se retrasese din Romania. Acolo, tipa care ne-a servit s-a dovedit a fi chiar romanca, si ne-a ajutat putin in alegerea meniului. O alta interactiune foarte simpatica ^_^.

La Rambla ne-a placut enorm, chiar daca am fost foarte precauti cu gentile noastre, auzind ca hotii de buzunare sunt activi mai ales in zone de acest fel, aglomerate. Ochii imi fugeau in toate partile la obiectele de vanzare ale comerciantilor si dupa ce am vazut suficiente modele, am cumparat o pereche de cercei drept suvenir. Ii am si acum, bineinteles.

Am mers pe La Rambla pana la capat unde este situat Monumentul lui Columb si apoi ne-am plimbat printre stradutele inguste ale orasului, incercand sa exploram cat se poate de mult din el si sa il “gustam”, indreptandu-ne tot spre centrul orasului, unde spre sfarsitul zilei am vazut si Palatul Administratiei Generale din Catalonia.

Photo by Vikki from Pexels: https://www.pexels.com/photo/people-walking-on-street-near-a-famous-public-market-10419816/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: