A sta sau a nu sta?

Asta-i intrebarea.

Depinde despre ce e vorba.

Daca ai bateriile incarcate si abia astepti sa te pui in functiune, nu e un rau prea mare daca faci putin exces de zel si duci la indeplinire multe taskuri inca din primele zile de dupa concediu.

Daca te-ai consumat nitel, dar inca stai bine si vin treburi pe banda rulanta, dozeaza-te. Si nu uita regula Important / Urgent. E pretioasa.

Daca vrei sa mai faci inca un lucru pe langa sutele pe care le-ai facut astazi desi nu este urgent, atunci e ok sa te opresti si sa stai.

Daca te gandesti sa faci o treaba pentru ca te-a pus cineva, dar pentru tine nu are niciun sens, atunci nu-l face si asuma-ti. Nu toate tampeniile trebuie duse la indeplinire.

Daca ai amanat o lunga perioada de timp sa faci o chestie care chiar trebuie facuta, dar nu ai facut-o pentru ca ai fost lenes, atunci ia-te de mana si fa-o ca sa nu te mai torturezi cu ce ti-a ramas de facut. Nu de alta, dar ia din latimea de banda a mintii 😐. Nu poti face prea multe lucruri o perioada prea mare de timp pentru ca … crapi.

Daca ai facut bine si ti-ai acordat si tie timp sa te incarci si ai stat, si ai stat, si ai tot staaat … poate la un moment dat iti vine cheful sa faci ceva cat de mic. Macar patul. Nu de alta, dar aparent nu ne simtim bine nici daca nu facem absolut nimic o perioada mare de timp (burnoutul este o exceptie).

Daca pur si simplu esti epuizat, indiferent despre ce ar fi vorba, n-o mai gandi si pur si simplu odihneste-te, Dumnezeului… Facem prea multe lucruri si nu mai avem timp sa stam, sa ne odihnim, sa ne umplem, sa ne simtim pe noi. (Feeling zen 🙏 ). Tind sa cred ca cei mai multi dintre noi suntem suprasolicitati, mai degraba decat subsolicitati…

Photo by Daniel Mingook Kim from Pexels: https://www.pexels.com/photo/woman-sitting-on-ground-2868847/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: