Mic indreptar “ortografic si ortoetic” al vietii

Nastrusnic titlul acestui articol 😂.

Acum 9 ani, jobul pe care il aveam nu imi mai placea deloc si imi doream sa-mi pornesc propria afacere, numai ca nu eram sigura de acest pas si m-am gandit sa ma consult cu un psiholog. Cautam niste principii de baza (ceva ce ulterior mi-am dat seama ca e vorba de valori personale) care sa imi valideze ca ceea ce fac este corect, ca e bine ca si directie generala de viata – ce aiurea suna treaba asta cand ma uit acum la ea. Lucrurile nu sunt corecte sau gresite…depinde la ce te uiti si ce urmaresti.

Am stat de vorba cu acel psiholog – a fost prima mea vizita la unul. Din pacate, am fost cam dezamagita de sedinta in sine. Povestind , desi venisem sa -mi validez planurile, lasam impresia ca stiu ce vreau, iar terapeutul era confuz si nu intelegea de ce am venit la el cand eu par sa stiu ce vreau sa fac. Mda.

De-a lungul timpul mi-am construit niste valori personale dupa care sa imi conduc viata, sau mai degraba niste principii pe care le voi enunta foarte pe scurt mai jos. Principii generale, de bun simt, care cred eu se aplica pentru toata lumea – desi este o utopie ca o idee sa fie acceptata de toata lumea.

P.S.: Voi reposta acest articol de fiecare data cand mai adaug un principiu/ observatie

  1. Spune adevarul intotdeauna. A spune ce gandesti te va face sa te simti liber.
  2. Cred ca exista o lege in univers care spune ca orice lucru bun va ajunge si la tine. Iti vine si tie randul (ai rabdare). Exista un momentum in care lucrurile se vor sincroniza de asa natura incat si tu vei ajunge sa fii actorul principal intr-un grup/ context social. E roata vietii.
  3. Viata nu functioneaza exclusiv pe baza de chef. Da, nu faci activitati doar pentru ca trebuie, dar nici doar cand ai chef pentru ca in acest ritm nu vei mai face nimic. Cheful (sau motivatia) sunt o energie pe care nu te poti baza. Porneste, si va veni si cheful.
  4. Viata are ciclurile sale naturale de crestere si descrestere, echilibrate.
  5. Probabilitatea ca cel mai rau scenariu sa se intample este extrem de mica – și asa ne dam seama când mintea a luat-o pe câmpii.

Photo by Vinícius Vieira ft from Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: