Us and Them – Concertul Roger Waters (partea 2/7)

Odata ce am decis sa mergem in State au inceput pregatirile. Daca partea legata de cazare si bilete de avion a fost foarte simpla, cea mai importanta, legata de viza, a fost un pic mai complicat. O data pentru ca sotul meu trebuia sa isi faca pasaport in prima faza, a doua oara pentru ca dupa ce am aplicat online si am trimis poze, urma interviul 😁.

Imi aduc aminte atat de bine acea dimineata 😂. Noi veneam tocmai din cartierul de sud Berceni. Ambasata SUA era langa aeroportul Baneasa, adica in celalalt capat al Bucurestiului. Era o dimineata mohorata de primavara si statea sa ploua. In fata ambasadei este un fel de sopron acoperit, de vreo 50 metri cel mult. Noi nu am ajuns primii, insa am mai avut loc in acel spatiu micut si acoperit. Asta pentru ca in scurt timp a inceput ploaia. Oamenii veneau… si nu mai aveau loc sub sopron, asa ca stateau in ploaie 😕. Ce norocosi eram!

Cu toate actele pregatite, ne apropiam de intrare cand ne dam seama ca ghiozdanul cu laptopul de serviciu al sotului meu trebuia sa ramana undeva afara, caci nu avea voie cu el inauntru. Emotii. Cauta pe cineva – strain, evident – care nu intra in ambasada si care ne putea tine ghiozdanul cat aveam interviul :)). Si am gasit pe cineva amabil. Trecem de securitate, ne asezam in sala si asteptam. Noi eram imbracati la camasa ca sa lasam impresie buna avand in vedere ca e o treaba delicata viza asta – cel putin asa ni se parea noua. Domnul la ai carui insotitori am lasat ghiozdanul era imbracat in trening. Nu ca ar avea directa legatura, dar i-a fost respinsa viza. Era chiar in fata noastra, iar noi, vazand asta, am inceput sa ne ingrijoram putin, gandindu-ne ca nu cumva sa plece cu tot cu laptop :)). Doamne…

La ghiseul unde am fost chemati pentru interviu era o doamna. Intalnirea a fost destul de scurta. Tipa avea un vibe simpatic, era prietenoasa. Ne-a intrebat de ce mergem in State si, auzind de concert, a intrebat pe ce stadion urma sa aiba loc concertul 😄. Nassau Coliseum, Long Island, New York 😎. Ne-a acordat viza, ne-a zis sa ne bucuram de concert, i-am multumit plini de entuziasm si am plecat.

Ghiozdanul l-am recuperat fara emotii 🤭.

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels: https://www.pexels.com/photo/passport-on-top-of-a-planner-7235894/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: