Un introvert mai echilibrat

Pana acum cinci ani eram o persoana introverta sau foarte introverta. Pe de-o parte din cauza anxietatii, pe de alta parte pentru ca eram hiperempatica si simteam emotiile din jurul meu foarte intens. Prin urmare, interactiunile mele sociale erau foarte putine si nu-mi doream decat sa fiu si eu linistita si sa nu ma mai simt coplesita. In acelasi timp, aveam si o convingere cam nesanatoasa, respectiv ca odata plecat dintr-un mediu, legaturile se rup oricum asa ca de ce sa depui efort sa mentii prieteniile, cand oamenii au aceasta tendinta? Of…

De-a lungul timpului am evoluat si mai ales odata cu terapia din 2018, am ajuns sa ma echilibrez si sa vad altfel lucrurile. Introvertul meu a devenit un pic mai sociabil, mai ancorat in sine si, in acelasi timp, a si invatat sa selecteze oamenii carora le ofera timpul si energia sa 😁.

Ce este nou si unde vreau sa ajung cu acest articol este ca in ultimul timp am realizat ca este important sa pastrezi in viata ta pe acei oameni valorosi pe care ii intalnesti. Chiar daca nu sunteti super apropiati precum cu cei mai buni prieteni, totusi acestia merita atentia si timpul nostru intrucat ne imbunatatesc viata. In plus, in viata avem nevoie de un flux continuu de idei si informatii in asa fel incat sa evoluam continuu, oricat de putin, si sa devenim mai destepti. Ca sa nu mai spun ca si noi la randul nostru contribuim (oricat de putin) la viata lor, asa ca este un schimb si un dans ♥.

Si, un lucru foarte frumos de spus, este un compliment in sine sa pastrezi legatura cu acei oameni. Legaturile sunt greu de pastrat pe parcursul anilor pentru ca trebuie sa depui efort si sa oferi timp pentru ceea ce conteaza, cand muuulte alte lucruri sunt de n ori mai usor de facut sau de nefacut. Asa ca incercati sa tineti de cine merita ♥.

Photo by Gian Cescon on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: