Us and Them – Concertul Roger Waters (partea 3/7)

Odata aranjate toate detaliile logistice ale calatoriei noastre, am putut sa ne ocupam in urmatoarele luni doar de lista de obiective turistice de vazut – urma sa plecam spre NY in septembrie. Dam pe repede inainte cateva luni si ne vedem aterizati si cazati in orasul care nu doarme niciodata ♥. Noi am ajuns acolo pe 11 Septembrie, iar concertul era programat pentru ziua de 17.

Pana in ziua concertului, am apucat si ne-am plimbat si in Central Park, unde am cunoscut un cantaret pe nume Kenny (am mai scris despre el in acest articol). Canta pentru trecatori, fiind insotit de prietenul sau, Paulie. I-am povestit pentru ce am venit in New York, ca niste spectatori fara pretentii la un concert Roger Waters – ganditi-va ca un bilet a fost doar 80$, adica cel mai ieftin. Voiam doar sa vedem acel concert si nimic mai mult. Insa Kenny ne-a indemnat foarte candid sa vorbim cu cineva din staff-ul artistului, sa ii spunem ca am venit tocmai din Romania pentru acest concert si sa ne lase sa ii cerem un autograf. Noua nu ne-a trecut prin cap asa ceva – pentru mine era suficient ca merg la concert, chiar fiind si in cel mai de sus sector al arenei. Dar ne-am zis “De ce nu?”

Asa ca din urmatoarea zi am inceput sa ne organizam. Cumva s-a facut ca in acea zi am si inchiriat biciclete, ceea ce ne-a permis sa ne plimbam in Manhattan in toate zonele si chiar sa trecem putin in cartierul Queens. Abia trecusem podul Macombs Dam si eram chiar vizavi de stadionul Yankee cand am vazut un magazin cu de toate. De acolo am cumparat niste hartie pe care sa printez coperta albumului Dark Side Of The Moon. Langa acest magazin era o casa de amanet unde am reusit sa printez 🤩. Cu grija am pus foaia in ghiozdan si ne-am continuat plimbarea.

A doua zi era dimineata concertului si am decis sa stam prin cartierul nostru ca sa putem lua autobuzul catre trenul care ne ducea spre Long Island. Asa am vizitat Gradina Botanica din Brooklyn, apoi am mers in cartierul Dumbo cu emblematica lui vedere asupra Manhattan Bridge. Undeva dupa amiaza am luat autobuzul spre gara – si ne-am minunat de faptul ca in NY autobuzele au banda lor de mers exclusiva 😎. In gara am luat trenul cu care am mers in jur de o ora si ceva, si ne-am ales cu un companion mai in varsta a carui gura nu a tacut tot drumul. Am apucat totusi sa admiram casele pe care le vedeam de-a lungul caii ferate.

Odata ajunsi la destinatie, am mai luat inca un autobuz. Eram din cale afara de bucuroasa. Stateam la usa din fata, langa cabina soferului, iar acesta ne-a intrebat daca este prima data in NY. A fost o alta interactiune foarte simpatica cu cineva de-al locului. Ne-a urat sa ne bucuram de oras, iar noi am coboram voiosi din autobuz – care ne-a lasat chiar intre statii, fix vizavi de Nassau Coliseum 💖.

Va urma :D….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: