Si tu simti ca trece foarte repede timpul?

De foarte multe ori aud la oameni “Ce repede a trecut timpul!”, “Unde au zburat anii?”, iar asta m-a intrigat pe de-o parte. Pe de alta parte, cateodata asta simti si pentru ca nu vreau sa treaca timpul repede, vreau sa fac sa mi se para ca trece incet si ca am tot timpul din lume.

Asa am citit cartile La timp si Renunta la ceas. Pe prima o recomand in mod special si poate ca voi scrie un articol special pentru ea, insa pana atunci pot spune ca m-a ajutat sa-mi dau seama unde gresim atunci cand ne folosim timpul. Daca toate zilele noastre arata aproximativ la fel, la sfarsitul unei perioade, oricat ar fi de lungi, chiar si ani, vom spune ca timpul a trecut foarte repede. Mai mult decat atat, daca facem foarte multe lucruri si suntem constant intr-o frenezie nebuna spre a face diverse lucruri (din obligatie sau din placere), vom spune acelasi lucru… “Ce repede a trecut timpul?”.

La randul meu am disecat putin in mintea mea acest subiect. Daca te intalnesti cu cineva pe care nu l-ai mai vazut de foarte multa vreme, impresia ca timpul a zburat este atat de vie incat te pune pe ganduri si te baga in melancolie. Iar lucrul asta e cu atat mai acceptuat cu cat revezi un copil care a crescut. Fireste ca daca privesti doar acest punct, vei avea perceptia aceasta, de aceea spun ca depinde la ce te uiti. Daca vei revizui ce ai facut in aceasta perioada, vei vedea ca ti se pare ca a trecut super mult timp de atunci, iar perceptia se modifica 😁.

Am facut de multe ori acest exercitiu, mai ales pentru ca daca nu revizuim ce am facut intr-o perioada, ramanem cu impresia gresita pe care si-o face mintea noastra despre o anumita perioada. Iar daca ne uitam mai atent si un pic obiectiv, vom vedea ca uneori lucrurile nu au fost chiar asa cum si-a spus ea. Cool, nu? Credeam la un momenteu dat ca anul 2013 a fost unul varza pentru mine (pentru ca a avut si un impact emotional puternic), dar cand am pus pe hartie defapt ce am facut in acest timp, mi-am dat seama ca a fost unul foarte reusit (atentie la definitia succestului 😀 ). Am facut multe chestii utile si care mi-au prins foarte bine pe viitor, chiar mi-a ajutat partea profesionala in mod hotarator.

Asa ca, dragii mei, va indemn sa fiti atenti la ce va uitati cand spuneti ca timpul a trecut foarte repede. Sa nu ne lasam pacaliti de minte ✌.

Photo by samer daboul from Pexels: https://www.pexels.com/photo/person-holding-hour-glass-1209999/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: