Ce inseamna sa ai spatiu in viata ta

Oare ce insemna sa ai spatiu in viata ta? De vreo doua luni imi doresc sa scriu acest articol. Mi-am pus aceasta intrebare acum ceva timp si am meditat pentru o perioada la asta. Aici nu ma refer la spatiul fizic – desi cred ca este primul la care ne-am putea referi – ci la spatiul emotional.

Ce inseamna spatiul emotional? Inseamna sa iti dai voie sa simti exact ce simti si ce iti doresti, tot ce tine de tine ca persoana sa ii fie ingaduit sa existe in interiorul tau. Acum, sigur ca putem vorbi si de spatiu emotional in relatie cu ceilalti, mai ales persoana iubita, dar nu despre asta vreau sa vorbesc.

De cele mai multe ori – daca nu chiar de fiecare data – pentru a putea intelege cu adevarat ce inseamna ceva, e necesar sa experimentezi opusul sau (asta e ce spune, printre multe altele, si Neale Walsh in Conversatii cu Dumnezeu). Altfel nu il poti intelege cu adevarat, ramane doar la nivel de concept. Asa ca ce inseamna sa nu ai spatiu emotional in viata ta? O lista scurta ar fi:

  • Sa iti rationezi emotiile ca sa le faci sa dispara, adica sa nu le accepti.
  • Sa zici ca poti trai si fara X lucru pe care ti-l doresti defapt.
  • Sa nu iti tolerezi punctele slabe si sa ai pretentia de la tine sa fii perfect in orice situatie si sa cauti sa faci perfect.

Si acum…ce inseamna sa ai acest spatiu 😁?

  • Sa simti emotiile pe care le ai, indiferent cat de imorale i se par mintii.
  • Sa ai dorinte pe care sa le mentii si sa cauti sa ti le indeplinesti.
  • Sa iti dai voie sa fii exact asa cum esti, cu tot cu defectele sau slabiciunile pe care le ai fara sa cauti sa vii repede cu o solutie de a le rezolva. (Ce iubire de sine e asta <3). Suntem oameni. Da, acum am aceasta slabiciune, dar in timp voi tinde spre a o imbunatati – nu acum, ci mai tarziu.
  • Sa tii cont tu insuti de nevoile pe care le ai (fizice, emotionale, mentale, spirituale) si sa le comunici cui trebuie.
  • Sa iti iei apararea (in mod ideal fara sa re-actionezi) atunci cand ti se face o nedreptate.
  • Sa iti dai voie sa fii fericit si bucuros pentru diverse lucruri, chiar daca cei din jurul tau nu se simt asa. Altfel, este vorba de fidelitate prost inteleasa. Nu ii ajutam prin ceilalti daca suferim si noi cu ei – mai degraba ii ajutam cand le spunem o vorba buna, venita dintr-un spatiu interior bun.
  • Adica sa iti dai voie da existi i viata ta cu tot ce presupune experienta de a Trai.

Si chiar in acest moment in care scriu acest articol (si ultimul punct de mai sus), un chelner a venit la mine sa-mi spuna ca nu pot sta pe canapea in restaurantul gol pentru ca are niste rezervari de care a uitat :)). Ce sa zic? I-am zis politicos ca mi se pare ca nu vrea sa fiu aici. Nu m-am certat cu el si nu m-am pus de-a curmezisul, dar mi-am spus punctul de vedere. Acum, sigur ca nu -mi iese tot timpul tot ce am zis mai sus, dar in majoritatea timpului sunt pe acolo.

Aveti grija de voi 🤗.

Photo by Pixabay from Pexels: https://www.pexels.com/photo/person-standing-under-a-rock-formation-on-a-starry-night-33688/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: