Un nou inceput

Si de an si de sarcina :)).

Nu am gasit o programare imediat a doua zi dupa testul de sarcina asa ca, stiind ca trebuie sa incep anticoagulantele, m-am prezentat la camera de garda. De ce asa urgent? Pai dupa sarcina anterioara, medicul hematolog mi-a recomandat sa fac o serie de analize pentru profilul de trombofilii. Asa am aflat ca am ditamai mutatia genetica a factorului V Leiden – ambele gene fiind mutante ceea ce face ca riscul de tromboze sa fie foarte mare in sarcina.

In camera de garda, un medic m-a luat foarte repede la intrebari in legatura cu problema cu care ma prezint acolo. Odata ce m-a pus pe ecograf – in timp ce eu ii spuneam istoricul medical – si-a dat seama despre ce pacient este vorba, intrucat tot spitalul stia cazul meu de anul trecut. Pe ecograf nu s-a vazut nimic, nimic, intrucat sarcina era foarte mica (in jur de 4 saptamani). A sfarsit prin a-si cere scuze pentru atitudinea pe care a avut-o la inceputul consultatiei si a-mi ura sanatate. Interactiunea a sfarsit prin a-mi incalzi foarte mult sufletul intrucat acel medic era de garda cand am ajuns anul trecut in spital cu desprinderea de placenta. El ar fi trebuit sa ma preia, dar era in operatie, asa ca m-a preluat altcineva. Sotia lui mi-a dat concediile medicale dupa acea operatie..Cate amintiri…

De cand facusem testul cu o seara in urma, milioane de ganduri se aflau acumin mintea mea. Bucuria mea nu era una exaltata pentru ca nu e ca si cum am uitat ce s-a intamplat, ci era una umila, modesta, pentru ca stiam ce inseamna opusul si ce inseamna fragilitatea vietii. Eram foarte recunoscatoare si emotionata pentru ce se intampla.

Peste o saptamana am venit la consultatie pentru a confirma ecografic sarcina, insa nici atunci nu se vedea si pana una, alta, mi-a dat sa fac analiza de sange Hcg. Analiza a iesit conform intervalului care indica prezenta sarcinii asa ca, iata-ne la un nou inceput de aventura – cuvantul “aventura” aici are o conotatie pozitiva strict de dragul exprimarii, intrucat parcursul a fost cum nu se poate mai dificil.

Si asa am inceput injectiile de Clexane. La inceputul sarcinii ma simteam ca si pana atunci, cu energia fizica buna si mi-am spus ca as vrea sa termin programul postsarcina al Kaylei Itsines. Mai aveam cateva saptamani si perspectiva finalizarii lui ma incanta foarte mult. Doar ca la scurt timp nivelul meu de energie a scazut dramatic. Nu aveam chef si nici energie pentru nimic, dormeam mult si aveam o stare de greata mai accentuata decat in prima sarcina. Asa ca am lasat deoparte programul fitness.

Slava Domnului cu lucrul asta de acasa, caci altfel nu stiu cum m-as fi descurcat fizic…😳

Photo by Josh Willink from Pexels: https://www.pexels.com/photo/pregnant-woman-sitting-on-bed-and-reading-book-69097/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: