Amintiri miez / core memories – Malagamba si nuntile din copilarie

Acum cateva saptamani mi-am venit o idee la care am primit un raspuns intern foarte bun si luminos.

Stiti acele amintiri din copilarie foarte profunde care iti aduc trairi frumoase si pline de lumina in interiorul vostru? Amintiri care te conecteaza direct la trecutul tau si la iubirea din acele vremuri – caci iubirea este peste tot si are “forme” foarte diverse? Ei bine, am decis sa le impartasesc si sa va indemn si pe voi sa le impartasiti.

Nu, nu sunt amintiri despre care trebuie sa povestesti doua ore ca sa explici ce se intampla acolo, ci sunt amintiri miez, sau core memories in engleza, foarte concentrate. Ganditi-va la cazematele de zapada pe care le faceam cu prietenii cand eram mici si care rezistau saptamani intregi, ca tot e luna lui Gerar si afara e cald.

Amintirile astea sunt ataaat de magice, incat aura mea – sau spatiul meu peripersonal daca preferati termenul biologic- cred ca devine instant alba si se extinde. Asa ca … sa incepem 😀


Nuntile din copilarie

Cand eram mica si eram la tara, mergeam cu parintii sau bunicii la nuntile din sat.

Pe atunci, nuntile se tineau in curtile oamenilor sau pe batatura din fata curtii, pe strazile batatorite si pline de tarana, in corturi mari. Corturi care erau amenajate de familia mirilor si de catre vecini cu funde si ghirlande – ce-mi mai placea sa particip si eu la asta 😁. Era foarte frumos. Toti vecinii erau invitati – evenimentul in general avea peste o suta de nuntasi – iar copiii se distrau si ei alergand in toate directiile si “prostindu-se”. Inauntru aveau mese foarte lungi unde stateau invitatii pe scaune, de-o parte si de alta, iar mirii in capatul din spate al cortului, amenajat si el cu tablouri sau carpete.

Iar in fata acestui cort frumos amenajat, era … Malagamba. Nu e vorba de compozitorul cu acelasi nume, ci era un batranel de etnie roma, mic de statura, care statea pe scaun si avea asternut in fata lui, pe jos, o paturica cu tot felul de chestii pentru copii si nu numai. Avea seminte la cornet facut din hartie (pe care nu stiam niciodata sa le realizez), guma de mestecat Turbo, baloane si alte nimicuri care bucurau copiii.

Malagamba era personajul omniprezent la toate nuntile. Cand urma una, stiai ca vine si Malagamba si abia asteptai sa il vezi sa iti cumperi ceva de pe “taraba” lui. Am si acum viu in minte imaginea lui, cum statea pe scaunel, manca seminte si vindea ce voiai.

Era magic.

Photo by Suzy Hazelwood from Pexels: https://www.pexels.com/photo/grayscale-photo-of-a-family-picture-on-a-wedding-day-4345114/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: