Hai cu mutatul!

No, luna aprilie 2022. Stiam ca se apropie luna in care ne vom muta din cartier aproape de spitalul unde voi naste. Asa a fost recomandarea medicilor dupa antecedentul din 2021 si nu exista loc de negociere cu noi insine.

Dupa aproape doua luni de cautare, timp in care nu am gasit ceva la maxim 5 minute de spital, decidem sa alegem un apartament de 4 camere care era lipit de spital. Practic, in capatul holului de pe etaj era partea administrativa a spitalului. Ce vrei mai mult de atat? Cand i-am spus doctorei mele ca ne vom muta langa spital, a fost foarte emotionata si plina de speranta ca de data asta avem mai multe sanse sa fie bine.

Adevarul e ca nu se putea sa fie mai bine si pot spune ca am avut noroc. Proprietatea respectiva o vazusem de ceva timp dar era peste bugetul nostru, insa in final am decis sa ne mutam acolo pentru ca era fix langa spital, decat sa stau mai departe pentru 50 euro diferenta de pret. I-am spus de la inceput proprietarului ca vrem sa stam doar 6 luni si a dorit sa stie de ce, care este motivul. A fost de acord cu acest termen, dar inainte de toate ne-am intalnit si i-am povestit de ce facem lucrul asta si care este povestea din spate. A fost un adevarat interviu 😂, insa acum stim si noi cum sa ne selectam viitorii chiriasi.

Pe langa profilaxia mutatului ca management de sarcina, eram incantati ca ne mutam in Baneasa. Ne simteam mai sofisticati 😂 si era si ceva nou pentru nou pentru ca nu am stat pana atunci in alta parte decat la noi acasa. Am facut (ca deobicei) lista cu ce aveam de luat acolo, dar tot am sfarsit prin a aduce muulte alte chestii de care aveam nevoie de la apartament. Era atat de fain ca era un apartament imens – 100mp, ceva ireal. Bucatarie cu open space – care era cat o sufragerie mare si defapt acolo am petrecut cea mai mare parte a timpului – doua dormitoare, sufragerie si un blacon decent de vreo 5 mp. Atat ca era la parter si era foarte intunecat. Imi aduc aminte si acum ca atunci cand am semnat contractul de inchiriere, proprietarul, care avea deja incredere in noi, ne-a intrebat daca nu cumva suntem interesati sa-l si cumparam 😂. Noi care fugeam de intuneric precum liliacul de lumina am zis clar ca nu 😂.

Asa ca la sfarsit de aprilie, cu vreo trei saci mari de haine (dintre care am purtat, iar, doar o mica parte), ne-am mutat in Baneasa. Eram increzatori pentru prima data de cand eram insarcinata pentru ca stiam ca daca se intampla ceva, suntem chiar langa spital – si aveam si anticoagulantele. Eram la 800 de metri de Herastrau, in capatul dinspre Baneasa, unde sunt putini oameni, cei din cartier. Era chiar fainut. Eu ramasesem doar cu un proiect, cel care era mai usor, eram part time. Sotul meu era bucuros ca putea iesi foarte usor cu bicicleta pe nord de acolo de unde eram. Eu alesesem sa lucrez de pe balcon unde era mai multa lumina, era liniste, verdeata, iar apartamentul era asa de mare, cu atat de multe spatii de depozitare, incat ma simteam aproape ca in vacanta. Aveam perspective bune.

Si aici incepe partea a II-a a celei de-a doua sarcini, caci pana atunci a fost ceva, apoi a fost altceva.

Va urma…

Photo by Karolina Grabowska from Pexels: https://www.pexels.com/photo/couple-carrying-cardboard-boxes-in-living-room-4506270/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: