Echkart Tolle – Puterea prezentului

Din noua serie de articole Carti care mi-au schimbat viata, scriu astazi despre cartea care ocupa pozitia intai in aceasta ierarhie.

Daca ar fi sa descriu foarte pe scurt ce inseamna aceasta carte pentru mine, as spune ca este aceea care mi-a adus sanatatea mentala – bine, ca sa fim seriosi, una e sa citesti o carte si alta este sa bagi la cap, asa ca meritele vin si catre mine si catre divinitate.

Aceasta carte mi-a parvenit in vara lui 2014, cand eram la sedintele de fizioterapie. Asistentul medical o avea la vedere si mi-a recomandat-o. Am ajuns sa mi-o cumpar si sa o citesc foarte curand, dar sincer nu a luminat foarte mult in interiorul meu din prima, adica nu mi-a adus imediat constientizari. Acest lucru s-a intamplat doi ani mai tarziu, cand, aflandu-ma intr-o mare suferinta si in niste emotii blocate foarte intense, m-am luminat – am bagat la cap, cum ziceam mai sus.

Am inteles in sfarsit de unde vine toata acea suferinta si ce natura are. Ca este vorba despre corpul durere care reprezinta suma tuturor suferintelor pe care le-am trait, inmagazinate si stocate in interiorul corpului si mintii noastre. Tot ce traim ramane in interiorul nostru, iar asta este atat spre avantajul cat si spre dezavantajul nostru.

Ce am citit a avut un impact atat de mare asupra mea, incat in ziua in care am constientizat ca atunci cand se activau emotiile si ramaneau blocate si cate o luna ce se intampla defapt era ca se activa corpul durere, mi-am notat in agenda exact data. Ulterior, am cumparat si cartea intreaga (caci eu luasem ghidul) si ele au ramas ancora mea interioara cand mintea mea o lua razna si iesea cu suferinta interioara profunda.

Va indemn si pe voi sa cititi aceasta carte. O carte universala, monumentala, o carte care te invata sa accepti ceea ce simti (orice ar fi) pentru a se transforma si cum sa te abandonezi procesului.

Monumental!

Photo credit: https://carturesti.ro/carte/puterea-prezentului-ghid-practic-205061558

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: