Barcelona – zilele 4 si 5

Particularitatea – si intr-un fel ciudatenia – acestei vacante, este ca desi ne-am simtit foarte bine si ne-a placut foarte mult orasul, amintirile de baza nu sunt asa de multe ca in altele precum Roma. Ba chiar sunt putine…si scriindu-le, observ ca nu curg asa de frumos ca in alte dati. Dar sa revenim 😊.

In aceasta zi am pornit catre Piata Spania, unde am facut poze in fata Turnurilor Venetiene, apoi am inaintat pe strada dintre cele doua, de-a lungul fantanilor arteziene, facandu-ne poze in acest frumos peisaj urban. Ajunsi la baza scarilor din fata Palatului National si Muzeului National de Arta al Cataluniei, am admirat si imortalizat frumoasa cascada, apoi am urcat catre palat. Tin minte si acum ca acoo era o cafenea si in fata vanzatori ambulanti. De aici mi-am cumparat o frumoasa esarfa colorata pe care o am si acum 😁.

Am ocolit palatul si am mers in spatele lui, plimbandu-ne in gradina. Am trecut pe langa Stadionul Olimpic Lluís Companys si ne-am indreptat spre Ringul Olimpic si Turnul de Telecomunicatii Montjuïc. Am admirat Palatul Sant Jordi iar apoi ne-am indreptat spre zona rezidentiala. Tin minte si acum strada plina de artari de-a stanga si de-a drepta noastra si Coca Cola zero pe care am baut-o pe acolo. O oprire intr-un magazin chinezesc si o poza haioasa cu niste ochelari colorati si apoi intoarcerea spre casa. Si, bineinteles, faimoasa poza cu inghetata ♥. In ziua respectiva, din pacate, am pierdut ghidul turistic al Barcelonei.

In ultima zi in acest minunat oras ne-am plimbat prin parcuri, pe stradute asa cum ne place nou foarte mult. Am vazut portul de sus, trecand pe langa o gradina de cactusi si pe langa Castelul Montjuic care tocmai isi inchidea portile pentru vizitatori, find sfarsit de program.

A doua zi dimineata ne-am intors acasa, iar sotul meu a fost foarte deprimat cand a vazut diferenta uriasa intre Bucuresti si Bercelona.

Photo credit: arhiva personala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: