New York – partea 1

Mult asteptata vacanta din New York ♥.

Cand am selectat data biletelor de avion si am vazut 11 septembrie ne-am uitat un pic chioras 😂, dar apoi am zis “Hai, mai, da-o incolo!” si le-a cumparat. Traseul a fost prin Londra, Heathrow. Zborul din Londra spre New York a durat vreo 7 ore si mi-a placut foarte mult cand, dupa vreo 6 ore si ceva de zbor deasupra apei, am vazut in sfarsit pamantul. Am aterizat destul de tarziu, in jur de ora 4. Am luat metroul si ne-am indreptat spre cartierul Brooklyn acolo unde stateam.

Cand am iesit de la metrou si ne-am indreptat in directia in care credeam ca e casa, am vazut ca erau doar persoane de culoare. Mergeam de vreo 10 minute si nu vazusem pe nimeni alb – evident ca nu am nicio problema cu asta, e doar o observatie. Una e cand vezi in filme Brooklynul, alta este cand esti acolo. Ne-am invartit foarte mult prin zona pentru ca nu stiam pe unde sa o luam. Inca nu aveam aplicatia de navigare prin oras, ci doar o harta, asa ca ne-a fost destul de greu. Strazile erau foarte lungi si pana iti dadeai seama ca ai luat-o in directia gresita, ai mers deja mult pe jos si ai pierdut timp.

Fiecare cu cate un troler, mergand pe niste trotuare cam faramate din Brooklyn, obositi, la asfintit, am dat la un moment dat din greseala peste bicicleta unui tip de culoare. Ne-am cerut scuze, tipul a inteles, si am mers mai departe. Era destul de murdar pe acolo pe unde am trecut. Nu gaseam nici internet wifi gratuit ca sa vedem pe Maps unde suntem. Se innopta. Am tot mers, am inceput sa intrebam persoane incotro trebuie sa o luam, si la un moment dat, dupa niste indicatii primite, am plecat si am uitat trolerul pe loc 😂. Eram foarte obositi si era deja intuneric. Atunci eram in zona de blocuri dragute din acel cartier, si cum ne uitam noi in spate in spre Manhattan, am vazut doi fasciculi uriasi de lumina venind de acolo – citisem ca era ziua in care se comemora tragedia de la 11 Septembrie 2001. Ne propusesm sa ajungem si noi acolo in zona aia, dar era peste putintele noastre fizice.

In sfarsit am ajuns in fata cladirii unde stateam, dar am dat cam greu de tipa care ne era gazda – am stat intr-un Airbnb intrucat cazarea e foarte scumpa in NY. Ne faceam deja filme ca ne-am luat teapa, nu aveam internet ca sa ii scriem tipei (Shirley) pe chatul Airbnb-ului si trecusera deja 24 de ore de cand eram treji. Intr-un final, tipa raspunde si ne ia de jos. Avea un apartament foarte simpatic, cu o sufragerie mare in care era si bucataria, si alte trei camere. A noastra era foarte simpluta (dar curata), dar ce conta? Eram in NY!!

Ne-am bagat la somn destul de repede intrucat eram franti. La scurt timp dupa ce am adormit, efectiv am sarit din pat, mai ales sotul meu, la auzul unei masini care daduse muzica la maxim. Stiti cum este in desenele animate cand un animalut sare un metru in sus de speritura? Asa era sotul meu – serios. Era o scena tipica americana, in care o masina mare trece pe sub fereastra ta (aceea tipic americana, cu deschidere de jos in sus) cu muzica rap data la volum mare 😂. Ne-am bagat la loc la somn dupa ce inima si-a revenit :)).

Photo by Brandon Nickerson from Pexels: https://www.pexels.com/photo/brown-concrete-structure-under-sunny-sky-404173/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: